Naamloos document

Sparen en beleggen

Sparen

 • Blue Vision Spaarrekening
  Lonend sparen voor iedereen met een hoge getrouwheidspremie.
 • Jongerenspaarrekening
  Een hogere basisrente en/of getrouwheidspremie naarmate u meer geld op uw rekening hebt staan.
 • Gewone spaarrekening
 • Blue Select Spaarrekening
  De Blue Select Spaarrekening met een hogere rente vanaf 12.500 EUR.
 • Woonsparen
  Bouwen aan uw toekomst.

Beleggen

Ons kantoor M. De Smet & co NV staat voor een solide, betrouwbaar beleggingsadvies dat flexibele en op maat gesneden oplossingen garandeert. Uw wensen worden aan alle mogelijkheden getoetst. Dit resulteert in de beste financiële oplossingen.

De beleggingen worden gedeponeerd op een effectenrekening (mogelijkheid tot koppeling aan effectenrekeningverzekering en beleggersrekening).

De basisuitrusting voor beleggers bestaat uit een beleggersrekening en een effectenrekening.

Basisportefeuille

Gegarandeerd vast rendement voor volgende beleggingen:

 • Kasbons
 • Bedrijfsobligaties
 • Termijnrekeningen
 • Overheidsobligaties
 • Volksleningen

Portefeuille met meeropbrengst

Beleggingsvorm met kapitaalsbescherming en rendement verbonden met aandelen, beursindexen of diverse sectoren (bijvoorbeeld: obligatiefondsen, beleggingsfondsen met kapitaalsgarantie).

Actief beleggen

Hiervoor beschikken we over een ruim assortiment aan fondsen met een evenwichtige spreiding van aandelen en/of obligaties volgens risicoprofiel.

 • Beleggingsfondsen
  deze beleggen in een brede waaier van individuele aandelen of obligaties, verspreid over verschillende regio's of sectoren. Fondsen beleggen daartoe de investeringen van individuele beleggers op een gemeenschappelijke wijze in aandelen, obligaties, vastgoed, cashinstrumenten enz... Met het eigen Maestro-gamma biedt Fintro een mooie waaier aan beleggingsfondsen. Maar wist u ook dat u als Fintro-klant ook alle BNP Paribas-Fortis fondsen kunt aankopen via ons kantoor?
 • Obligaties en gestructureerde leningen
  Indien een bedrijf of een overheid geld nodig heeft, kan het zich wenden tot het beleggerspubliek en een obligatielening uitschrijven. De belegger stelt dan geld ter beschikking. In ruil hiervoor keren de obligaties hem normaliter op bepaalde tijdstippen een voorafbepaalde coupon uit. Ook voorzien ze de terugbetaling van het kapitaal op eindvervaldag. Wij bieden een brede selectie van obligaties op de primaire en de secundaire markt, uitgegeven in de belangrijkste munten en met de breedst mogelijke keuze inzake looptijden en emittenten.
 • Aandelen
  Een aandeel vertegenwoordigt een deel van het kapitaal van een bedrijf. Het rendement van een aandeel wordt bepaald door het dividend, dat in principe jaarlijks wordt uitgekeerd. Aandelen worden in de eerste plaats niet gekocht om het dividend maar met het oog op koersstijgingen. Een voorbeeld hiervan is de Flexinvest = de benaming van het beleggingsplan en uitkeringsplan in BNP Paribas Fortis en Fintro fondsen op een effectenrekening, gespijsd door de zicht- of de spaarrekening van dezelfde persoon. Sparen vanaf 30 euro/maand. Voor houders van de effectenrekening tot 24 jaar = Junior Flexinvest, op de 25ste verjaardag wordt de benaming automatisch veranderd in Flexinvest.

Uw beleggersprofiel in MiFID

Eind 2007 werd een Europese richtlijn van kracht in alle landen van de EU : MiFID*.
Met als bedoeling uw beleggingen beter te beschermen. Alle banken stelden in het licht daarvan een beleggersprofiel op. Uw beleggersprofiel is de hoeksteen van ons beleggingsadvies.

Deze worden zowel voor natuurlijke personen alsook voor rechtspersonen opgemaakt.

*MiFID: Markets en Financial Instruments Directive. Richtlijn betreffende Markten voor Financiële Instrumenten.

Fintro bank
Sparen en Beleggen